Slik kan du overraske mor på morsdagen – NRK Mat – Oppskrifter og inspirasjon

Til frokost og lunsj

Hva er vel bedre enn å få hjemmelaget frokost på senga? Eller å få servert frokost og lunsj med det lille ekstra tilbehøret. Disse forslagene vil garantert gjøre mor glad.

Først ut er solsikkebrød. De er lekre, saftige småbrød som virkelig gir mersmak. Bruker du kald væske kan du sette deigen kvelden i forveien og bake dem ut. Da steker du dem om morgenen og får ferske brød til frokost.

Eltefritt frokostbrød fra Marit Hegle lager du klart kvelden i forveien. Da blander du sammen brøddeigen, og lar den stå under plast til neste morgen, før du steker det, så har du fersk brød til frokosten.

Pannekaker er alltid godt, og når de i tillegg er sunne, er det lett å la seg begeistre.

Det er ikke mye som skal til for å imponere. Egg og kål i ildfast form er en herlig liten siderett, som gjør det lille ekstra med måltidet. Dette er en noe oversett, men meget elegant måte å tilberede eggene sine på.

Enkle gryteretter til middag

Vil du drøye overraskelsen litt, eller varte opp mor hele dagen er en god gryterett både enkelt og godt.

Den brune lapskausen er en tradisjonsrik rett som alltid er en sikker vinner rundt middagsbordet. Dropp pølsene og server den med mørt storfekjøtt, så blir den ekstra god.

Alt-i-ett-gryta med pasta, kjøttsaus, mass dildo smaker, minimal innsats og ikke noe oppvask. Samtidig er den knakende god. Vinn-vinn for alle.

Til kaffekosen

Skal du ta den helt ut og hører det også med noe søtt til kaffen på en slik dag.

In enkel løsning er vafler. I denne oppskriften lærer du å tilberede vaffelen på to måter: norsk og svensk. Hva city mor foretrukket?

Kanelknuter med vaniljekrem krever litt mer arbeid, men gjett om det er verdt strevet. Alt på en gang i en bolle: smør, sukker og kanel, vaniljekrem og rørte solbær. Deigen skal bare heve en gang.

Er mor en ordentlig sjokolademons er debt kaka du bør lage. Den triple sjokoladekaka inneholder sjokoladebrownie med smeltet sjokolade, sjokoladebiter og sjokoladetopping. Name!

Saftig og enkel langpannekake med sitron og blåbær. Debt er lager kaka om dere blir eats. Lise Finckenhagen lager den med blåbær og sitron både inni og oppå.

Masse lykke til med morsdagen. Uansett hva du finner på kommer mor til å bli strålende fornøyd!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *